Walter Kuipers
Strijkstokbeharing en Reparatie

 


Walter Kuipers

Walter werd geboren in Rotterdam op 16 augustus 1961 en is een van de vele muziekmakende Kuipersen uit een zeer muzikaal nest. Vanaf zeer jeugdige leeftijd was hij al gefascineerd door muziekinstrumenten. En dat heeft hij niet van vreemden. Muziek speelde een grote rol in het gezin Kuipers. Moeder speelde klassiek piano en haar jongste broer Rens van der Zalm, dus oom Rens voor Walter, is altijd zijn grote inspirator geweest. Walter's jongere broer Onno, met wie hij van jongs af aan muziek maakt, is ook op vele opnames en podia te zien en te horen.

Walter Kuipers
Walter Kuipers (foto Mark Sluiters)

Walter speelt en speelde in vele formaties; zowel Ierse, Amerikaanse als Nederlandse folkmuziek. Zo speelde hij o.a. bij de Keltische groep Eaden, samen met broer Onno en Paul Martin in de Ierse formatie The Twangmen, bij de Western Swing groep Annie en de Cowboys en met artiesten als Fred Piek (Fungus en ex-Amazing Stroopwafels), Peter Blanker, Herman Erbé (Circus Custers) en was hij fiddler in de begeleidingsband tijdens een tour van Grant en Forsythe.
Daarnaast was hij jaren vaste man bij De Berini's (= Marjolein Meijers en Hans Kemeling) met wie hij in zo'n beetje alle theaters in Nederland te vinden was.

Van februari 2007 t/m november 2008 was hij te zien met Marjolein Meijers in de theatervoorstelling 'Solex' en in de theater-voorstelling 'An en Jan - Gaan Landelijk'.

Bij het Het Internationaal Folkcomplot: van Linde Nijland, de Vlaamse violist Wouter Vandenabeele, de Vlaamse zangeres Vera Coomans en de Nederlandse multi-instrumentalisten Bert Ridderbos.

Vanaf september 2009 t/m januari 2010 was Walter Kuipers te zien in de oer-Hollandse musical "de Palingvissers". Samen met Bill van Dijk, Jan Rot, Astrid Nijgh, Marjolein Meijers, Jakob Klaasse, Sandra Mirabal, Hans Zilver en Onno Kuipers.

Van februari 2010 t/m mei 2010 in het theaterprogramma "Opgevoerd" van De Berini's.
Samen met Marjolein Meijers, Bob Fosko en Onno Kuipers.

Vanaf 2009/2010 samen met Marjolein Meijers en broer Onno in de succesvolle voorstelling Van Berini tot Solex, een programma waarmee zij in 2015/ 2016 nog steeds mee door het land reizen.

2012/2013 Niemands Meisje, een theaterstuk geschreven door Daphne De Bruin, gespeeld door Marjolein Meijers, muzikanten Walter en Onno Kuipers

2013/2014 Oud en Nieuw, een muziek/theater programma door Marjolein Meijers, muzikanten Walter en Onno Kuipers

2014/2015 Hongerig Hart, een theaterstuk geschreven door Daphne De Bruin, gespeeld door Marjolein Meijers, muzikanten Walter en Onno Kuipers

2014/2015 Oma vertel`s, een muziek theaterprogramma voor ouderen,bedacht en geschreven door Femke Bouwer, muziek van Marjolein Meijers samen met Walter Kuipers

2015/2016 Familieband, samen met oom en grote voorbeeld Rens van der zalm Onno en Marjolein een muziekprogramma van hoog muzikaal niveau, onderhoudend en adembenemend.

meer info op: www.marjoleinmeijers.nl

walter kuipers
Familieband (foto Kees Tabak)

Walter is een virtuoze en begenadigde multi-instrumentalist. Zijn hoofdinstrument is viool, maar hij kan evengoed uit de voeten op mandoline, mandola, bouzouki, waldzither en natuurlijk tin whistle, bodhran, doedelzak en trekzak. Walter staat al vanaf zijn 15e op het podium. Er is geen conservatorium voor de echte Folkies. Hij heeft alles “the hard way” geleerd. Al of niet samen met zijn broers. Zijn passie blijkt ook uit het feit dat hij enkele van zijn topinstrumenten zelf heeft gebouwd.

Walter speelt onder andere op een Stefan Sobell mandoline, een Gibson A3 mandoline uit 1921, een Praagse viool uit 1892, een door hem zelf gebouwde mandola Gibson stijl en zelfgebouwde gitaar-bouzouki.

Inmiddels heeft Walter na een aantal jaren in de leer te zijn bij Andreas Gruter, een meester stokkenbouwer  gevestigd in Amsterdam, ook zelf een paar strijkstokken gebouwd. Dit vergroot zijn kennis omtrent het restaureren van stokken des te meer. 

terug naar boven

 

 


adres:
Koninginnestraat 27
3311 WR Dordrecht
tel.: +31 (0) 78 631 34 42
mobile: +31 (0) 6 21 977 933
email: info@strijkstokbeharing.nl

MenuLogoWalter

 

 
[Home] [Walter Kuipers] [Strijkstokken] [Optredens] [Interview] [Route]

webdesign © 2006-2011 Peter Goudswaard